Omgeving
Alkmaar
Bergen
Heerhugowaard
Amsterdam
Haarlem
Purmerend
Zaandam

Bomen laten snoeien

Wilt u een boom die veilig is, bestand tegen harde wind of juist meer licht in uw huis en tuin, maar wel de boom op een duurzame manier behouden?

Wij streven altijd naar het vinden van balans tussen de wensen van u als klant en wat het beste is voor de boom. Wij vertalen dit in het vakkundig onderhoud van de boom.

Hoe snoeien?

Het type snoeien van een boom hangt af van de boomsoort en van de reden waarom de boom gesnoeid wordt. Snoeimethoden die toegepast kunnen worden zijn uitdunnen, innemen of kandelaberen van de boom.

Boomsoorten en typen die wij veelvuldig snoeien zijn:

  • Loofbomen
  • Naaldbomen
  • Appelbomen
  • Leibomen

Waarom is bomen snoeien belangrijk?

Bomen snoeien is van groot belang voor het onderhouden van uw tuin. Het zorgt niet alleen voor een mooi uiterlijk, maar ook voor de vitaliteit en veiligheid van uw bomen. Het is echter van belang om te weten dat verschillende soorten bomen verschillende snoeimethoden en -vaardigheden vereisen. Door regelmatig te snoeien blijft de kroon van de boom meer open, waardoor takken minder snel afbreken tijdens harde wind of stormen. Daarnaast kan snoeien de vrucht productie stimuleren en de groei van nieuwe takken bevorderen, wat ervoor zorgt dat er meer licht en lucht door de kroon van de boom heen komt. Dit leidt tot meer genot van licht en zon in uw tuin en betere groei van planten die in de schaduw van de boom staan.

Het beste moment om bomen te snoeien

De beste periode om bomen te snoeien is laat in de winter of vroeg in het voorjaar, voordat de knoppen beginnen uit te lopen. Het juiste moment van snoeien hangt echter af van het type boom. Zo wordt een appelboom bijvoorbeeld bij voorkeur in de wintermaanden gesnoeid, terwijl berken en esdoorns gesnoeid worden wanneer de boom in blad staat. Bij loofbomen begint u met het verwijderen van eventuele dode of beschadigde takken, gevolgd door takken die elkaar kruisen of in de weg zitten. Bij naaldbomen dienen takken die naar beneden groeien of kruisen met andere takken worden verwijderd. Bij het snoeien van loofbomen of naaldbomen wordt bij een snoeibeurt 1/5 tot 1/3 van de bladmassa verwijderd, waardoor er meer licht door de kroon heen valt. Hierdoor is er meer natuurlijk licht in huis en hoeven de lampen later aan. In de tuin groeien de planten hierdoor beter. Ook wordt de kroon na de snoeibeurt transparanter, waardoor de takkenstructuur duidelijker naar voren komt.

Rekening houden met diverse soorten bomen snoeien

Bij appelbomen dient u takken die naar beneden groeien of kruisen met andere takken te snoeien en te zorgen dat de takken niet te dicht op elkaar groeien om schimmelgroei te voorkomen. Bij leibomen dient u takken te verwijderen die uit de leivorm steken en de leivorm te behouden.

Het belang van een professionele boomverzorger

Ondanks dat bomen snoeien belangrijk is, brengt het ook risico’s met zich mee als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Daarom is het verstandig om een professionele boomverzorger in te schakelen om deze taak voor u uit te voeren. Een ervaren boomverzorger weet welke takken moeten worden verwijderd en hoeveel er moet worden gesnoeid om de vitaliteit van de boom te behouden en beschadigingen te voorkomen. Bovendien beschikken boomverzorgers over het juiste professionele gereedschap en de juiste uitrusting om de klus veilig en efficiënt te klaren. Als u op zoek bent naar een professionele boomverzorger voor het snoeien van uw bomen, is het belangrijk om een gecertificeerde en ervaren professional te kiezen. Vraag om referenties en bekijk de beoordelingen van andere klanten voordat u een beslissing neemt. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw bomen in goede handen zijn en de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven en er op hun best uit te zien.

Heeft u interesse in vakkundig en evenwichtig boomonderhoud? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Wij zijn bereikbaar via 0623950990 of ons mailadres info@greensathome.nl.

Wij streven altijd naar een perfecte balans tussen uw wensen als klant en wat het beste is voor de boom. Bij ons bent u verzekerd van professioneel en vakkundig boomonderhoud dat aansluit bij uw wensen en de gezondheid van de boom.

Mijn projecten

Voor

Voor

Voor

Na

Na

Na

Mijn projecten

Voor

Na

Voor

Na

Voor

Na

Uitstekend
Gebaseerd op 90 recensies
Paul van Buren
Paul van Buren
2023-07-17
Een probleem moet je bij de wortels aanpakken. Greensathome doet dat met wortel en tak. Snel vakkundig en volgens afspraak.
Ilse van der Heijden
Ilse van der Heijden
2023-06-10
In de achtertuin van de buren stond een boom die veel zon wegnam. Ruud is langs geweest om de situatie te beoordelen en hierna hebben we snel een afspraak kunnen maken om aan de slag te gaan. Ondanks dat ik in de binnenstad woon en de boom niet ideaal bereikbaar is, was alles snel en vakkundig geregeld. Heel er blij met het resultaat en zeker aan te raden!
Richard van Twiller
Richard van Twiller
2023-06-10
Onze prachtige Gouden Regen moest na ruim 20 jaar gesnoeid worden, de gouden regen is niet de meest geschikte om te snoeien maar Ruud weet donders goed wat wel en niet kan. Boom is weer mooi in model gebracht, Ruud voerde alle takken af en blies de tuin schoon, echte aanrader. 👍
Mariette de Beaufort
Mariette de Beaufort
2023-06-06
Een aantal van onze bomen was aan flink snoeien/uitdunnen toe. Ruud maakte direct bij kennismaking een vriendelijke, betrouwbare en kundige indruk. In twee etappes is hij met een medewerker een halve dag aan de slag geweest. Afspraken werden vlot gemaakt en keurig op tijd nagekomen. De werkzaamheden zijn vooraf goed afgestemd met onze wensen en keurig uitgevoerd. Ook is er vooraf een duidelijke prijsafspraak gemaakt waar niet van af is geweken. Wij zijn zeer tevreden met de goede zorg voor onze bomen en zullen zeker opnieuw gebruik maken van Greens at Home!
M Szabo
M Szabo
2023-05-28
Ik ben supertevreden en onder de indruk!. Ik vind het echt waanzinnig knap vakwerk hoe Ruud onze boom heeft opgeknapt. Met uiterste precisie heeft hij samen met zijn collega een voor mij gevoel onmogelijke klus prima geklaard. Onze flinke amberboom die inmiddels veel zon tegenhield en last veroorzaakte door afvallende vliesjes, is flink ingekort en gesnoeid. Zodanig, dat de boom een mooie vorm heeft gehouden èn veilig is èn de overlast voorlopig tot een minimum is beperkt. De mannen hebben netjes en veilig gewerkt en echt alles is netjes opgeruimd. Petje af! Ook de communicatie en afspraken nakomen..super! Veel dank en ik houd dit adres in mijn adresboek!
Motor Muis
Motor Muis
2023-05-09
Fijn contact en komt afspraken na.
Hans Anja
Hans Anja
2023-05-04
Hardwerkende aardige jongens! Laten niets achter , alles keurig opgeruimd! Bedankt Ruud
Carla Kolner
Carla Kolner
2023-05-02
Snelle en super professionele boomsnoeier die geen afval achterlaat. En nog vriendelijk en een redelijke prijs ook! Dank Ruud.
Paul Hak
Paul Hak
2023-05-01
Bij ons is de tuin opnieuw aangelegd, zijn een paar grote bomen gesnoeid en is er wat opnieuw bestraat. Onze wensen zijn goed vertaald en we zijn blij met het resultaat. Plezierige mensen om aan het werk te hebben. Vakkundig en professioneel. Billijke prijs. Wij raden GreensatHome zeker aan. Paul en Carla Hak, Heerhugowaard